lunes, 5 de enero de 2009

CAMBRILS PEL CANVI 1999

Des de la Plataforma Progressista de Cambrils i Cambrils pel Canvi hem estat realitzant diferents activitats durant aquest últim curs. El més destacable potser ha estat l'organització d'un Cicle de Conferències sota el títol d'"Alternatives Socials: cap a un nou model de Societat".

Després de constatar la necessitat urgent d'un canvi en la nostra societat, vàrem voler organitzar un cicle de conferències dividit en dos grups de tres col•loquis cadascun. En aquest àmbit cal destacar la col•laboració de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) de les Comarques Tarragonines, la Fundació Jaume Bofill i l'Associació Eco Concern.

En el primer grup, vam comptar, el 22 de novembre, amb José Adelantado, professor de Política Social de la UAB, que ens va parlar sobre "Desigualtat social i polítiques de Benestar". El 13 de desembre, a la Universitat Rovira i Virgili, "Els fets de l'onze de setembre, un nou tipus de racisme?", a càrrec de Miquel Àngel Essomba, professor de la UAB i membre de SOS Racisme. Finalment, el 17 de gener, "La globalització i les seves alternatives", a càrrec de Josep Manuel Busqueta, economista; i Xavier la Torre, economista i membre de Món-3

El segon grup de conferències va començar el 25 de febrer, a l'IES Ramon Berenguer IV de Cambrils amb Ismael Blanco, politòleg i membre de l'Equip d'Anàlisi Electoral de la UAB, que va presentar-nos una xerrada sobre "Nous sistemes de participació ciutadana". L'11 de març, a la Universitat Rovira i Virgili la conferència fou "Reflexions entorn a la Renda Bàsica", a càrrec de José Iglesias, economista. Va tancar el cicle de conferències Martí Subirà, President d'ATTAC Catalunya el dia 17 d'abril amb "Reflexions entorn a la Taxa Tobin".

Aquest cicle ens ha aportat un coneixement exhaustiu dels debats i les associacions que promouen noves alternatives dins de la nostra societat. Igualment, l'organització d'aquest cicle ens ha permès obrir la nostra associació a nous contactes i també aprofundir en el treball d'equip amb altres associacions del nostre mateix tipus i inspiració ideològica.

(Cambrils 1999)

No hay comentarios: