lunes, 19 de enero de 2009

LES MEVES VISIONS ACTUALS DE VILAFORTUNY

Entrevista al Butlletí de Vilafortuny 2007

Bufen bons vents per Vilafortuny. Aquest barri privilegiat de Cambrils ha deixat d’ésser una anònima zona residencial per convertir-se poc a poc en una de les contrades més dinàmiques i actives de la nostra ciutat. Això ha estat gràcies sobretot al resorgiment d’una societat civil organitzada i a la suma del bon fer de molts ciutadans que a nivell individual han donat l’empenta necessària a associacions de veïns, associacions culturals i lúdiques, tertúlies, clubs esportius…
La mateixa força ciutadana que representa avui dia Vilafortuny creiem que ha estat recolzada en tot allò que ha calgut per part del Govern Municipal. Són dues tendències coincidents: el despertar cohesionat d’una part del territori del municipi i l’estratègia de l’actual Equip de Govern de dotar a tots els barris el màxim nombre de serveis i qualitat de vida.
És en aquest àmbit que com a Regidor de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Cambrils he pogut col.laborar humilment en la construcció d’aquesta història de convivència i progrés cívic. Durant els últims anys s’han construït a Vilafortuny escoles de primària i secundària, centres cívics i una minideixalleria, entre altres, al mateix temps que s’han renovat i reurbanitzat alguns dels seus carrers principals. Tots ells són serveis imprescindibles per desenvolupar una vida quotidiana amb el màxim grau de satisfacció possible. Però cal comptar també que una de les missions de les administracions públiques més properes és recolzar a la iniciativa privada que endegui projectes igualment reivindicats. A Vilafortuny, doncs, s’ha recolzat l’obertura de nous establiments o negocis dedicats al turisme, l’hoteleria i la restauració, els infants, l’alimentació, la venda al detall…, fet que fins ara podia haver semblat poc normal i és símptoma del gaudi d’una bona salut en general.
Allà on hi viu gent, i on cada vegada hi viurà encara més gent de primera residència, cal construir una estratègia de creixement sostingut i apropar tant els serveis municipals com aquells que es puguin suministrar des de l’àmbit privat. Quan públic i privat treballen plegats de la mà tota la comunitat se’n surt beneficiada, sens dubte.
Puc esmentar l’exemple de la bona relació que es compta amb els propietaris del Castell de Vilafortuny que ens cedeixen la seva planta baixa per realitzar tot tipus d’activitats relacionades amb la gastronomia o amb el mateix Festival Internacional de Música de cada estiu. Igualment s’organitzen actes a l’Ermita de Mas d’en Bosch i a la Parròquia de Santa Maria de Vilafortuny, a banda d’unes Festes Majors recuperades per la història, revetlles de Sant Joan, trobades musicals i literàries a dojo. Dóna plaer col.laborar amb la gent de Vilafortuny!
I és aquí on puc esmentar una de les coses de les quals puc estar més orgullós a nivell personal des de que sóc Regidor, i aquesta és haver pogut conèixer, compartir i divulgar, el treball d’un centre de recerca mèdica d’excel.lència com pot ser el Centre Mèdic de Vilafortuny, sota el qual s’ampara la Fundació Antoni de Gimbernat. Potser és arribada l’hora de fer públic que l’Ajuntament i la Fundació esmentada, amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, han treballat dur per poder tirar endavant un projecte tan important per la ciutat de Cambrils com pot ser aprovar i dotar per l’any proper un Premi Internacional de Cirurgia Làser que portarà el nom d’un dels nostres tres ciutadans més il.lustres: l’Antoni de Gimbernat.

(Cambrils 2007)

No hay comentarios: