domingo, 4 de enero de 2009

A PROPÒSIT DEL CONSELL DE BARRI DE LA LLOSA I DE LES URBANITZACIONS DE PONENT

Durant aquest mes de febrer ha sortit a la llum la notícia sobre la propera constitució del Consell Consultiu del Barri del Molí de Torre. En aquesta breu carta només vull fer esment a un altre mecanisme de participació ciutadana del mateix signe, com és el Consell Consultiu del Barri de La Llosa i de les Urbanitzacions de Ponent, el primer constituït amb aquestes característiques a instàncies de l’Ajuntament de Cambrils, que ja fa cosa de dos anys aproximadament que ve funcionant. Sembla arribada l’hora de fer una mena de balanç de les actuacions empreses durant aquest temps i passar a l’àmbit dels agraïments a aquelles persones que han fet possible la seva bona marxa.

En primer lloc, m’agradaria emmarcar la porció de territori del municipi de Cambrils de què estem parlant: bàsicament hem de tenir com a referència l’espai que va per sota de l’actual carretera N-340, entre la Riera de Riudecanyes, limitant amb el terme de Montroig del Camp, i el Barranc de la Mare de Déu del Camí, que ja és l’inici de l’Horta de Santa Maria i l’entrada al Barri de la Marina. Tradicionalment aquesta part del municipi havia viscut un tant oblidada de les responsabilitats municipals; cal dir la veritat, fet que remarco perquè jo mateix he estat resident durant anys de la zona en qüestió. Amb l’actual legislatura, un dels compromisos de l’equip de govern ha estat intentar incorporar, en tots els aspectes possibles, aquests barri de La Llosa i urbanitzacions de Ponent (L’Albareda, Vall d’Aran, Pueblo El Dorado Playa, Les Mimoses, Marcambrils, L’Ardiaca, La Dorada I, La Dorada II, Tarraco i Cambrils Mediterrani) a la vida quotidiana d’una ciutat que vol ser cada vegada més compacta.

La solució a les expropiacions i construcció de la primera fase del Passeig Marítim de Ponent, finalment després del seu primer anunci ara fa ja 30 anys, així com l’obertura d’un pas inter-urbà alternatiu a la N-340 no han fet més que accentuar la nova centralitat del nostre municipi moguda cap a la zona en qüestió. Els mateixos desdoblaments de la via fèrria i de la carretera nacional, juntament amb el creixement urbanístic previst a la partida de Les Comes, tot just a sobre de La Llosa, canviaran seriosament i en positiu la geografia d’aquesta part del municipi. La millora en el servei de la recollida de la brossa, la neteja viària i la de platges, la creació d’una línia d’autobús exclusiva que hi transita, i el millor estat de les zones verdes municipals, són altres fites aconseguides en aquest curt espai de temps. Malgrat el que s’ha fet bé, que és bastant, hem de ser conscients que són moltes altres les coses que manquen per gestionar d’una forma encara més eficaç: dotar, per exemple, la zona, de més presència policial; millorar la senyalització dels carrers, tant horitzontal com vertical; facilitar la numeració de tots els habitatges per un repartiment més ràpid del correu; construcció d’una mini-deixalleria; pensar en el centre cívic; escoles; instituts; enllumenat; aigua; gas; i, un llarg etcètera, són temes als quals dedicarem els nostres esforços, sens dubte

Com deia, en el transcurs dels gairebé dos anys de vida del Consell de Barri de La Llosa i de les Urbanitzacions de Ponent, són moltes les persones que han dedicat el seu temps a fer d’interlocutors amb aquest modest Regidor que ha procurat alçar les seves reivindicacions a la Junta de Govern Local. Algunes d’aquestes persones són dignes de menció pública donat que en l’actualitat ja no figuren com a presidents de les associacions de veïns i entitats urbanístiques constituïdes; parlo d’en Josep Pallarols (de La Llosa), Josep Borràs (de Tarraco) i Joaquim Navarro (de Cambrils Mediterrani). Moltes gràcies a ells per la col.laboració brindada, que, igualment queda ben assegurada amb la presència dels seus successors: la Carme, en Luis, l’Antonio; més la resta de representants, com són en Juan, en Nicolàs, en Manel, en Gonzàlez... Si us sembla bé, intentarem seguir treballant plegats per aconseguir més serveis i millor qualitat de vida al Ponent de Cambrils.

(Cambrils, 2005)

No hay comentarios: