sábado, 10 de enero de 2009

SUPORT A LA CAMPANYA DE LA XARXA UBUNTU

A favor de la Reforma Estructural del Sistema d'Organismes Internacionals

Mitjançant el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament del qual l’Ajuntament de Cambrils n’és membre, el passat mes d’abril ens arribà un projecte de suport a la campanya que realitza la Xarxa Ubuntu a favor de la “Reforma estructural del sistema d’organismes internacionals”, en especial atenció al Banc Mundial, Fons Monetari Internacional i Organitzacio Mundial del Comerç.

La Xarxa Ubuntu va sorgir sota l’impuls de la Càtedra Unesco de la Universitat Politècnica de Catalunya i amb l’apadrinament del Sr. Federico Mayor Zaragoza; compta amb la participació de gran nombre de Premis Nóbels de la Pau i té com a objectiu fonamental sensibilitzar a l’opinió pública i als governs de tot el món sobre el mal i la injustícia que està provocant l’ordre econòmic establert després de la Segona Guerra Mundial, sobretot pel que respecta a l’ampliació de les diferències entre els països més i menys pobres.

Des de la Regidoria de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques vàrem creure convenient elevar el tema de l’adhesió al projecte en qüestió a la reunió del Consell Consultiu Cambrils Ciutat Solidària del 5 de maig que hi va donar el vist-i-plau. La mateixa petició per què es comptés amb la col.laboració de la població de Cambrils en aquesta campanya es va aprovar posteriorment a la Comissió Informativa on es tracten els temes de Cooperació al Desenvolupament el passat 2 de Juliol i posteriorment en el Ple Ordinari del dia següent.

Durant el propers mesos tindrem, doncs, l’oportunitat de parlar amb els organitzadors de la campanya sobre la manera d’endegar-la i difondre-la sobretot en l’àmbit que més confiem que és el dels centres educatius; allà on s’han de formar els ciutadans compromesos i solidaris del futur, amb el suport d’unes famílies més sensibilitzades a entendre la complexitat i la diversitat del món en què vivim.

(Cambrils al Món, n. 2, Desembre 2009)

No hay comentarios: