viernes, 10 de abril de 2009

51 FIRA MULTISECTORIAL DE CAMBRILS

Salutació al Llibre d’Expositors de la Fira de Cambrils 2008

Totes les edicions de la Fira són especials, i, com no, després d’haver sobrepassat aquesta data màgica de la cinquantena de fires en la seva concepció moderna a partir dels anys cinquanta del segle passat, la Fira del 2008 serà recordada per un seguit de circumstàncies.

En primer lloc, quan passin uns anys, recordarem el canvi profund que haurà viscut el Barri Antic de la Vila de Cambrils, que sempre ha allotjat el certamen de què parlem. Enguany tant el Passeig Albert com els carrers que darrerament estaven engalanats pel Mercat Medieval estaran en obres i esperem que les molèsties pels visitants i habitants siguin les menys, ja que evidentment a continuació, quan hi siguin aquestes acabades, gaudirem molt més d’uns emplaçaments, sinó els més, uns dels més bonics, plens d’història i sentiment, del municipi.

En aquesta edició comptarem amb una magnífica pregonera, la Margarita Mauri, que ha glosat a un dels nostres fills il.lustres, el Cardenal Vidl i Barraquer, a la vegada que hem volgut assegurar la col.laboració d’un excel.lent pintor que el temps també posarà al lloc dels privilegiats, i és el mariner David Callau, qui ha estat l’encarregat de posar la imatge a la Fira del segle XXI, una exposició moderna, vigent i ambiciosa, i a la vegada respectuosa amb l’origen i els principis.

Finalment, al Cambrils que tots sabem que creix irremediablement, li assegurem molts anys de Fira, i de bona Fira, en aquest cas a la Vila, en el seu format definitiu, utilitzant el bell Parc del Pinaret com espai obert a la ciutadania, ja que d’altra banda també hem estat capaços de generar noves idees com poden ser la Fira Marítima de la Costa Daurada, i la Fira del Cavall que ja arriba a la seva novena edició, tot completant un calendari durant els mesos de maig i juny d’activisme comercial, festiu i cultural, difícilment comparable en qualsevol altra contrada.

Tots plegats fem poble! La Fira és, sens dubte, el màxim exponent de la rauxa cambrilenca, que és tota una, malgrat diversa! Que passeu una molt bona Fira!

(Juny 2008)

No hay comentarios: