sábado, 4 de abril de 2009

SEGONES JORNADES DE LA GALERA DE CAMBRILS

Salutació publicada en el Llibre "A galeres, a galeres!!!

Durant els tres darrers caps de setmana de Febrer ens hem acostumat a Cambrils a celebrar les Jornades Gastronòmiques de la Galera. És justament l'època quan aquest marisc es troba en el seu millor estat per al consum dins de la millor dieta mediterrània.

La veritat és que amb la perspectiva que ens aporta la trajectòria encetada ens podem ben bé felicitar pel fet que una idea que sorgí dels comentaris d'un grup reduït de persones s'hagi consolidat amb l'èxit que tothom reconeix. Especialment voldria agraïr l'entusiasme de persones fonamentals a l'hora de convertir les coses abstractes en realitats com són en Carles, en Gabriel o en Jordi, que encara avui ens són imprescindibles.

Com indispensable va resultar en el seu moment que es constituís el Consell Consultiu de la Pesca i s'endegués una dinàmica constructiva de donar a conèixer els productes de la mar, conjugant-los am els de la terra i l'elaboració harmoniosa de les cuines de prestigi de Cambrils. No puc oblidar aquí de fer esment de la col.laboració màxima obtinguda també per part de la Cooperativa Agrícola, l'Escola d'Hosteleria, l'Associació d'Empresaris d'Hosteleria i els paradistes del Mercat Municipa de la Vila de Cambrils, així com dels espònsors privats que ens vénen essent fidels des d'un bon inici.

El format és clar i efectiu: inauguració oficial que busca ser original; fregida de galeres a les noves instal.lacions agícoles de la carretera de Montbrió; galerada popular a l'estil d'abordo al Mollet del Rec; difusió de les receptes que anem acumulant any rere any; Concurs al Millor Jove Cuiner; menús i plats especials als restaurants participants, que cada vegada en són més; maridatges amb vins de les nostres contrades; i, potser, una de les coses que ens fa més il.lusió, com pot ser la visita des membres de la Casa de Gastronomia del País Basc, en el marc d'una Gala de Cloenda espectacular.

I és que padrins i padrines com en Carles Gaig, en Peio Garcí Amiano, la Montse Estruch o la Carme Ruscalleda no els pot tenir tothom que voldria!

Cambrils gaudeix amb creativitat i publicitat durant uns dies el que durant la resta de l'any no deixa de ser un ofici dur i sacrificat, ja sigui el de mariner, pagès o restaurador. Cambrils comparteix aquesta virtut que té. Cambrils cada vegada es fa més fort amb allò que domina i demostra.

(Cambrils, 2007)

No hay comentarios: