jueves, 30 de julio de 2009

ELECCIONS MUNICIPALS DEL 27 de MAIG de 2007

Ràdio Cambrils: El PSC a Cambrils va ser el guanyador ahir de les eleccions municipals amb 3.461 vots

La PLIC és la segona força més votada, augmentant un regidor respecte fa 4 anys. Convergència i Unió i Esquerra Republicana mantenien el nombre de regidors en tres i un respectivament. En canvi, el Partit Popular i Iniciativa han baixat resultats i han perdut una regidoria. Els populars es queden ara amb dos regidors mentre que els eco-socialistes en tenen un. La candidatura de Ciutadans no ha obtingut representació política en el futur ajuntament.

El PSC millorava resultats i ampliava el seu nombre de regidories fins a 9, cosa que confirma a l’alcaldia a Robert Benaiges. En aquests moments, el PSC té la clau per a formar govern a l’Ajuntament de Cambrils i el futur alcalde, Robert Benaiges, assegura que avui es reunirà amb totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Cambrils per fer un intercanvi d’intencions i veure de quina manera es pot constituir el nou govern. Benaiges ha destacat la bona sintonia que ha existit durant aquests quatre anys amb els altres partits que han format el govern, Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya Verds i ha apuntat la possibilitat de tornar a comptar amb ells.

A Robert Benaiges l’acompanyaran Joan Mas Nolla, Ana López Vazquez, Dani Pallejà Pozo, i Oliver Klein Bosquet , que repetiran. D’altra banda, la resta de regidors del PSC que entren a formar part del Govern per primera vegada seran Laura Forcadell Blasco, Ana Peláez Ramírez, Maricel Llavería Casas i Iolanda Quílez Castan. En total el PSC ha obtingut 3461 vots, 349 vots més que fa quatre anys.

La segona força més votada ha estat la Plataforma Independent Cambrilenca, que ha augmentat un regidor respecte fa quatre anys. Xavier Martí Rom , Laura Mellau Bueno , Salvador Franch Olivé i Mar Roca són els quatre regidors que entren a l’Ajuntament. La PLIC va aconseguir 1572 vots, 334 vots més que en les anteriors eleccions. Xavier Martí assegurava que "els resultats aconseguits havien estat fruit de l’esforç fet tant durant aquests quatre anys com durant la campanya".

Convergència i Unió aconseguia ahir mantenir tres regidors, amb una llista renovada i cares noves que entraran a formar part del govern. Mercè Dalmau Mallafré, Lluïsa Rom Sala i Jesús Nogués Alegret són els nous regidors, després d’haver assolit un total de 1325 vots.
Mercè Dalmau assegurava estar "contents al mantenir el nombre de regidors tot i que hi ha hagut menys participació en aquestes eleccions".

El Partit Popular a Cambrils va aconseguir ahir 1152 vots, 285 menys que fa quatre anys i això els ha fet perdre una regidoria. Els seus dos regidors són Carme Cros Brull i Francesc Garriga Colom. Carme Cros felicitava el PSC i lamentava no haver aconseguit els resultats desitjats.

Esquerra Republicana de Catalunya, també amb dos regidors, manté resultats respecte les anteriors eleccions del 2003. Joan Recasens i Jordi Savall repeteixen doncs com a regidors a l’Ajuntament. Joan Recasens estava "content de mantenir el nombre de regidors", tot i que "lamentava haver-se quedat a només una vintena de vots per assolir la tercera regidoria".

Una de les formacions que també ha perdut regidors ha estat Iniciativa Catalunya Verds. Ramon Garcia Mateos deixa de ser regidor arran dels 190 vots menys que han obtingut. Salvador Matas Borrut serà el regidor de ICV a l’Ajuntament. Ell assegurava estar "desil•lusionat".

Finalment Ciutadans, que es presentaven per primera vegada a unes eleccions municipals, no aconseguien cap regidor a Cambrils. La formació local, amb Pedro Altés de cap de llista, va obtenir 417 vots, quedant-se a 71 vots d’aconseguir un regidor. Altés valorava positivament la incursió en la política al municipi.

Recordem que 19.928 persones a Cambrils estaven cridades a les urnes. Cambrils va comptar amb 10 col•legis electorals i 26 taules. Els col•legis electorals eren el centre Cultural i Ocuopacional, el Centre Alba, l’IES Cambrils, el Centre Cívic Nou Cambrils, el centre Cívic les Basses, el Cinema Rambla, el CEIP Cambrils, el local número 26 del Carrer Colom, l’Escola d’Hoteleria i Turisme i el CEIP Guillem Fortuny. Aquest últim precisament va ser on més gent va votar. Concretament van ser 1836 persones, mentre que el que menys votants va tenir va ser l’ubicat al local número 26 del carrer Colom amb 462 persones.

No hay comentarios: