jueves, 15 de enero de 2009

INTERCANVI CAMBRILS – SANTA COLOMA DE GRAMANET

Torneig de Futbol Sala organitzat pel FC Sagarra a Cambrils

Ja comença a ser una tradició a Cambrils que una munió de gent procedent de Santa Coloma de Gramenet ens visitin durant algun dels caps de setmana de març.

I aquest fet, evidentment, no és cap coincidència. Fa uns anys, els responsables del Club de Futbol Sala Sagarra es varen posar en contacte amb l’Ajuntament de Cambrils per poder organitzar un torneig de futbol sala en el qual havien de participar els equips de la nostra localitat i les seves seccions respectives.

No cal dir que vàrem prendre aquesta proposta amb el millor entusiasme possible comprometent les majors facilitats per desenvolupar l’activitat al Palau d’Esports del nostre municipi, trobar allotjament, buscar propostes d’oci pels visitants... Tot plegat semblava, i avui dia ho podem confirmar, l’excusa perfecta, no només per gaudir d’un esport tan popular i estimat, sinó també i sobretot, per engrandir els llaços d’amistat entre dues ciutats destacades de la geografia catalana.

Així doncs, poc a poc, Santa Coloma i Cambrils hem anat fent créixer una gran relació de proximitat i empatia que s’ha vist traduïda en l’intercanvi institucional, el reconeixement als clubs de les dues ciutats, la coneixença entre els infants d’ambdues poblacions, etc. En definitiva, els de Cambrils ja coneixem alguna cosa més de Santa Coloma, de la mateixa manera que els de Santa Coloma han après a estimar Cambrils i segurament aprofitaran una altra ocasió per apropar-se a visitar-nos a nivell particular amb les seves famílies.

Us felicito, doncs, sobretot a vosaltres, membres del Club de Futbol Sala de Santa Coloma, conjuntament amb el suport que us ha manifestat el vostre consistori, que sou els que heu fet possible aquesta fita. Per molts anys sigui!!!

martes, 13 de enero de 2009

FENT VILAFORTUNY!

Entrevista al Butlletí de Vilafortuny (2004)

Oliver Klein és el regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques de l'Ajuntament de Cambrils. La seva tasca, pel que fa a Vilafortuny, té d’entrada un objectiu molt clar en el Centre Cívic. Tot i que ja porta mesos en plena activitat, tot just des de la seva inauguració el passat mes de març, hi ha aspectes organitzatius que encara s’han de “polir” i concretar, sobre tot per què les eleccions municipals i l’estiu han deixat en stand-by aquest tema.
Hem volgut que l’Oliver ens expliqués com s’estructurarà el funcionament del Centre Cívic, com queda el Consell de Centre i la seva relació amb el Consell de Barri, etc.
Per suposat, a més d’aquest aspecte organitzatiu, li volem demanar que ens parli dels seus objectius per Vilafortuny des de la seva Regidoria de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques: millores en els serveis existents, projectes de nous serveis (tant públics com d’iniciativa privada), potenciació del centre cívic... Tot el que ell i el seu equip tinguin en ment per millorar la vida dels nostre barri pel que fa a la seves competències.

Vilafortuny ha passat a esdevenir una peça bàsica i fonamental en la configuració del modern municipi de Cambrils. Si ara fa uns quants anys els habitants de Vilafortuny es podien considerar aïllats del nucli urbà de Cambrils i fins i tot desatesos d’alguns serveis bàsics, en l’actualitat l’Equip de Govern de l’Ajuntament del qual formo part ha procurat convertir en prioritat precisament aquesta demanda: apropar la ciutat als barris i viceversa, al mateix temps que s’ha dissenyat una major proximitat dels serveis administrats.

Ha de ser, doncs, la nostra tasca política dotar del màxim nombre d’infraestructures que donguin solució a situacions de necessitat analitzades prèviament. D’entre aquestes necessitats hem pensat en instituts de secundària, escoles de primària, un centre cívic i molt properament un Centre d’Atenció Primària per ocupar-nos del tema sanitari. Tots aquests edificis sorgeixen d’una iniciativa pública, en aquest cas municipal, però evidentment també ens interessen totes aquelles iniciatives privades que ajudin de la mateixa manera a apropar altres serveis com poden ser el comerç, l’esport o l’oci.

El Centre Cívic de Vilafortuny dintre d’aquesta estratègia calculada vers Vilafortuny també, cal dir-ho i recordar-ho, ha estat una experiència profundament exitosa, i ha passat a convertir-se en model de gestió per d’altres futurs equipaments. Properament convocarem el Consell Consultiu del Barri de Vilafortuny per discutir i escoltar les propostes dels representants dels veïns i de les associacions de diferent caire existents a la zona. Per nosaltres aquest tipus de reunió representa el termòmetre de l’impacte de l’activitat municipal per seguir orientant de la millor manera possible el camí a seguir. Immediatament després també es convocarà el Consell que vetlla pel funcionament del Centre Cívic. Seguirem, entre tots, fent d’aquest Centre, un dels punts neuràlgics de la vida quotidiana del barri, així com s’ha pogut demostrar recentment durant les Festes Majors d’estiu.

En el Centre Cívic hi trobarem, a banda de cursos i tallers de les entitats que l’utilitzen, serveis essencials com pot ser una oficina descentralitzada de la Policia Local o una Oficina d’Atenció al Ciutadà des de la qual es pot tramitat qualsevol afer municipal sense necessitat de desplaçar-se del mateix barri.

Fent Centre Cívic farem Vilafortuny, i fent Vilafortuny farem Cambrils; d’això n’estem convençuts i és en aquesta direcció que us segueixo demanant la vostra col.laboració.

(Cambrils, 2004)

lunes, 12 de enero de 2009

EL BON ESTATUT

Debat al voltant del nou Estatut de Catalunya, l'anomenat Estatut de Miravet

El passat 23 de setembre, l’Ajuntament de Cambrils organitzà un Taller de Debat sobre la reforma de l’Estatut de Catalunya, que comptà amb la presència del Subdirector de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Fernando Pindado. Davant d’aquest esdeveniment, tinc la necessitat imperiosa de deixar per escrit allò que jo penso al respecte, ja que, en aquest dia, vaig estimar més apropiat que siguessin els ciutadans de Cambrils, i no els seus representants polítics, els que expresessin obertament què en pensaven al respecte. Sota el meu punt de vista, l’Estatut no ha de tenir cap lectura romàntica ni ha de representar cap tipus d’eina d’alliberament nacional. L’Estatut ha estat, és i ha de significar un pacte de convivència (amb la resta de pobles que configuren l’Estat Espanyol) i, per tant, hauria de convertir-se en una mena de millora de l’organització del nostre “bon govern”. Ara, per exemple, s’obre la possibilitat d’assegurar un estat del benestar a Catalunya milllor i més modern del que ha estat fins ara, tot tancant jurídicament les maneres de finançar d’una forma més justa la nostra sanitat, l’ensenyament, les ajudes socials, etc. Amb això crec captar la preocupació més immediata de la majoria de població cambrilenca i catalana; la resta són figues d’un altre paner. Celebrem els 25 anys de la promulgació de l’actual Estatut d’Autonomia en el marc d’un Estat Social i Democràtic de Dret que es pot millorar dia a dia, però que en el seu conjunt és una sort per nosaltres. Només ens queda seguir perfilant l’encaix català a Espanya, sota el meu parer, adoptant decididament l’opció per la construcció d’un Estat Federal. I és que els socialistes sempre hem estat federalistes! Res més que això.

(Cambrils, 2005)