sábado, 30 de mayo de 2009

PER L’EUROPA SOCIAL VOTA PSC

Davant de les properes Eleccions Europees del 7 de Juny del 2009

Més d’un vuitanta per cent de la legislació catalana i espanyola, i per tant, gran part de les decisions o de les polítiques públiques endegades al nostre país, vénen directament relacionades o inspirades en l’activitat que es du a terme a les institucions europees, i, en concret, al Parlament Europeu.

Gràcies a la divisió de poders existent i als sistemes de codecisió que s’estableixen entre la Comissió Europea i el mateix Parlament, un municipi com el nostre, Cambrils, ha pogut optar a construir en els últims anys infraestructures tan importants com poden ser el Centre Cultural i Ocupacional, el Parc del Pinaret o la primera Escola Bressol de caire municipal. Aquestes són les actuacions fetes a casa nostra amb diners i programes procedents d’Europa, però no cal dir que amb el gran finançament d’aquesta unió d’interessos s’aconsegueixen pagar també, entre altres, carreteres, nous enllaços de ferrocarrils, ports, aeroports, etc.

Doncs bé, Europa va néixer i fou una aposta decidida de la socialdemocràcia continental durant la dura època de després de la Segona Guerra Mundial. Si no hi hagués Unió Europea segurament als seus països membres no gaudiríem tampoc d’un model d’Estat de Benestar com el que tenim, i viceversa, el que vol dir que no ens hauríem dotat de sistemes universals públics d’educació i de sanitat, no hi hauria el sistema de la seguretat social que ens assegura les pensions, segurament no hi hauria subsidis d’atur, i així un llarg etcètera.

La veritat, però, és que en els últims anys aquesta concepció europeista de progrés i desenvolupament s’ha vist frenada per l’arribada al poder, poc a poc, a partir dels darrers anys vuitanta, als Estats Membres de la Unió, de governs conservadors que aposten per un sistema salvatge d’economia lliure de mercat en contra de la tradició consensuada de preocupar-se pels nivells interns de justícia redistributiva, inversió social i preocupació pels més dèbils.

Tant aquest fet com la crisi financera a nivell internacional recentment viscuda fan que sigui extraordinàriament important el fet de fer la reflexió sobre el valor de l’Europa construïda inicialment i l’opció de recolzar un model de la mateixa que torni als principis originals. I aquest model evidentment no és el de José María Aznar, Mariano Rajoy, Alejo Vidal Quadras, Silvio Belusconi, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy...

Des de nostra Agrupació Local del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), creiem que un nou cop de timó pot ser possible demanant el vot i el compromís dels ciutadans cambrilencs, catalans, espanyols i europeus. No ens podem permetre en aquest sentit cap pas endarrera. Qui ens ha posat en aquest pou no pot ajudar-nos a trobar la solució als mals moments actuals. Aquells que volem una societat més justa, solidària i igualitària hem de donar un pas endavant i donar la confiança als nostres candidats Juan Fernando López Aguilar i Maria Badia el proper dia 7 de juny quan podrem escollir democràticament els nostres diputats que ocuparan els seients del nou Parlament Europeu vetllant per l’interés comú i no el d’uns pocs.

(MAIG 2009)

martes, 26 de mayo de 2009

CASAL MUNICIPAL DE LA GENT GRAN DE CAMBRILS

Salutació de la pàgina web oficial de l'Ajuntament de Cambrils: http://www.cambrils.org

Benvolguts Usuaris del Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils:

Alguns de vosaltres ja em coneixeu i amb la resta resultarà un plaer per mi compartir aquests propers quatre anys que tenim per davant.

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Cambrils m'ha encomanat l'objectiu específic de què en el vostre espai de relació principal no us manqui de res.

El Casal ha de funcionar com un edifici públic exemplar al voltant del qual s'organitza l'oci i l'activitat d'uns usuaris que se n'han de sentir orgullosos de formar-ne part, i sobretot n'han de gaudir.

Des de la Regidoria de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques que dirigeixo i des de la mateixa Direcció del Casal us prometem posar-hi els nostres cinc sentits i sobretot us oferim diàleg i empatia, que és la millor manera coneguda d'encaminar els grans projectes de futur, com és el cas.

Rebeu una cordial salutació, el vostre Regidor Oliver Klein Bosquet.

(Juliol 2007)