sábado, 13 de febrero de 2010

CARTA AL DIRECTOR D'EL MUNDO

Més clar, l'aigua

Sr. Director:

Després del 17 d octubre, més clar l'aigua:

Jordi Pujol: «hem guanyat per sisena vegada consecutiva»; «l'alternativa ha perdut»; «nosaltres tenim més escons i ells no poden governar»; «el canvi no s'ha materialitzat»; «des d'ara sóc President en funcions».

Pasqual Maragall: «ha guanyat el canvi!»; «s'ha guanyat en vots i el número d'escons no serà definitiu fins dijous»; «el PSC ha guanyat a CiU»; «els que han perdut haurien de reconèixer que han perdut»; «no hi poden haver pactes antinatura»; «nosaltres sabem guanyar i també sabrem governar»; «un govern en minoria és perfectament possible».

Rafael Ribó: «Les esquerres han guanyat a les dretes»; «les persones i les forces que han votat canvi són més que les que han votat continuïtat».

Carod Rovira: «ERC és la força que millor ha resistit la polarització de la campanya»; «s'ha produït un empat tènic entre vots (PSC) i escons (CiU)»; «es confirma la possibilitat de realitzar un pacte tripartit CiU-PSC-ERC»; «ERC no demostrarà cap pressa per governar però tampoc té cap por a fer-ho»; «no entrarem a discutir un acord en el que càpiga el PP»; «nosaltres representem el postpujolisme i el postmaragallisme»; «nosaltres som l'autèntica esquerra nacional de Catalunya».

Alberto Fernández: «el PSC y Maragall han perdido»; «nos reafirmamos en ser decisivos para Cataluña», «el PP ha de servir per moderar els excessos dels nacionalistes».

Aquesta és la Catalunya plural en què vivim. Per tots els gustos. Malgrat la baixa participació electoral. Els pactes postelectorales seran una altra història.

Oliver Klein Bosquet. Cambrils (Tarragona).

(26 d'Octubre de 1999)

No hay comentarios: