viernes, 13 de agosto de 2010

FASE FINAL DEL DESENVOLUPAMENT DE LA LLEI DE BARRIS DE CAMBRILS

S'inicien les obres de neteja dels patis contigus a la torre del Llimó

Fa unes setmanes es van iniciar els treballs previs a l'inici de les obres de la torre del Llimó. Al llarg d'aquestes primeres setmanes, s'està realitzant la neteja del jardí del solar i de cara al proper mes de setembre s'iniciarà el gruix del treball, tal com va avançar el regidor de Promoció de Ciutat i responsable de la Llei de Barris –Oliver Klein– a Revista Cambrils Diari Digital.

Aquest projecte, que forma part de la Llei de Barris, contempla la recuperació de l'edifici que esdevindrà un espai centralitzat de serveis de l'Ajuntament relacionats amb la promoció econòmica, l'associacionisme i la participació ciutadana, "exercint en certa manera, el rol de centre cívic de les entitats del Barri Antic, de la Parellada, del Pinaret i del barri de la Pallissa", segons va explicar Klein. Així doncs, a l'edifici s'instal·laran oficines i diferents sales d'actes i de reunions, mentre que la torre del Llimó es preservarà com a element històric i patrimonial. Segons Klein, "la torre serà un complement que acollirà diferents activitats de caire cultural. S'hi podran fer recitals de música, poesia, conferències o petits actes, com ara es fan a la torre del Port". A banda, a l'espai exterior també es contempla la recuperació de les antigues basses i també la conservació de l'entrada a l'antic refugi antiaeri de la Guerra Civil. La zona enjardinada es podrà visitar de manera independent i quedarà obert al públic, amb dos accessos, un pel carrer de les Creus i l'altre pel carrer de Rovira.

Les obres de la torre del Llimó tindran una durada d'un any i mig i es compta amb un pressupost 1,7 milions d'euros aproximadament.

(Revista Cambrils Digiral, 13 d'agost de 2010)

No hay comentarios: