lunes, 27 de septiembre de 2010

BLOG DEL DIPUTAT DEL PSC AL CONGRÉS JOAN RUIZ

Ramadà 2010

Arribo fa una estona d’un sopar organitzat pel Rafa. No és diu així, però el seu nom sona semblant i algú li va posar Rafa i així s’ha quedat i ell mateix ho fa servir.

El sopar era per celebrar el final del Ramadà i ha aplegat a persones de Romania, Pakistan, Camerun, Marroc, de països sud-americans, estava el Benito, l’Oliver i algú mes. L’ambient era molt agradable, el cuscús m’ha encantat, i els temes de conversa els habituals, l’emigració, els països d’origen, la llei d’estrangeria, la por que diuen tenim els de “tota la vida” a les coses dels de fora........ i així un llarg etc. De vegades amb dificultats idiomàtiques.

M’havia assegut entre dos pakistanesos i davant de quatre camerunesos. Quan ja anaven pels postres, el Serafin, un dels camerunesos, va i em diu, “nosotros queríamos hacerte una pregunta. Antes que llegases estábamos discutiendo una cosa en la que no nos hemos puesto de acuerdo y quisiéramos saber tu opinión. Si tu fueses de Madrid, ¿a quien votarías en las primarias? ¿a Trinidad Jiménez o a Tomas Gómez?” encara no havia acabat de fer la pregunta y els altres tres han començat a exposar i ell, en acabar la pregunta, a contestar al que deien.

Tot i que ho estava escoltant em costava de creure. Una acalorada però correcta discussió, sobre quina era la millor manera de guanyar a l’actual Presidenta de la Comunitat de Madrid protagonitzada per quatre emigrants del Camerun, en un sopar de final del Ramadà en un restaurant marroquí de Cambrils. Trini o Tomas?

Ja sortint, hem acabat xerrant amb una cambrera que es deia "Gundara" (o alguna cosa semblant i que vol dir flor de magraner). Una noia rossa, d'ulls blaus, musulmana de la Republica de Tartària, als Urals, just on Rússia comença a fer-se asiàtica. Si, si de Tartària!

No hay comentarios: