domingo, 12 de diciembre de 2010

COMUNICAT DE LES JOVENTUTS SOCIALISTES DE CATALUNYA (JSC) DE CAMBRILS

Comunitat de les JSC de suport al Regidor Oliver Klein

Com a conseqüència dels esdeveniments viscuts en aquests últims dies, hem considerat oportú manifestar-nos en relació a allò que està succeint en la nostra agrupació per tal d’aclarir una sèrie de qüestions que entenem que no s’han tractat degudament. Fins aquest moment, la JSC com a organització es mantenia al marge respecte a la crisi interna existent al PSC Cambrils. Ara bé, donat que se’ns ha anomenat en diverses ocasions, hem decidit informar de la situació en què es troba la nostra agrupació actualment tenint en compte l’evident fractura palpable al PSC Cambrils.

En primer terme, cal assenyalar que l’actitud del Primer Secretari del PSC Cambrils, Robert Benaiges, no ha sigut la oportuna respecte a la potenciació de la nostra organització, doncs no s’ha rebut el recolzament que els joves mereixem. Aquest fet es tradueix en què en Robert Benaiges i la Secretària d’Organització del PSC, Ana Peláez, només han convocat una única reunió amb el Primer Secretari de la JSC Cambrils, Albert Gómez, portant aquest ja més d’un any al càrrec. També es plasma en què Ana Peláez, que és la màxima responsable del funcionament organitzatiu del PSC Cambrils, ha ordenat canviar el pany de la porta del local de l’agrupació, on ens reunim habitualment, impossibilitant l’entrada al mateix, donat que no se’ns ha facilitat la nova clau.

En segon lloc, fora dels mitjans de comunicació i dins d’una reunió de l’agrupació del PSC Cambrils, se’ns ha recriminat per part d’en Robert Benaiges que l’agrupació no funcionava, fet que s’evidencia amb frases com: <>. Dit això, no podem entendre com en Robert Benaiges ens recrimina un no funcionament, quan ell no s’ha preocupat per l’organització fins fa unes setmanes, per controlar allò que era una evidència: la majoria dels membres de la JSC estan a favor d’un canvi dins del PSC Cambrils. En aquest sentit, com a membres de la JSC Cambrils, volem destacar que l’única activitat extra electoral que va tenir lloc al local de l’agrupació va ser una xerrada sobre Palestina organitzada precisament per la JSC Cambrils. Per tant, entenem que són infundades les declaracions anteriorment referides.

En tercer lloc, volem posar de relleu un fet propiciat per la majoria dels membres de l’Executiva Local del PSC Cambrils. En l’última Executiva Local del PSC Cambrils que es va efectuar, portant-se a terme aquesta a porta tancada com mai abans s’havia fet, es va decidir per part de la majoria dels membres portar a la Comissió de Garanties Estatutàries del PSC a quatre membres de l’Executiva, entre els quals està el Primer Secretari de la JSC Cambrils, Albert Gómez, i Oliver Klein Bosquet, ex regidor de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Cambrils, amb els quals ens solidaritzem. Exposat això, considerem que es tracta d’un fet molt greu i, a més, els motius que han portat a prendre aquesta decisió per part de la majoria dels membres de l’Executiva no gaudeixen ni de fonamentació ni tenen cabuda dins dels Estatus i Codi Ètic del PSC, ja que està recollit als arts. 4.1 i 22 dels referits Estatuts, que permeten la creació d’una corrent d’opinió dins la pròpia agrupació i poder expressar opinions i visions diferents de quin camí ha de seguir el Partit. És per aquest motiu que l’agrupació de la JSC Cambrils en aquest comunicat vol solidaritzar-se amb la creació d’aquesta corrent d’opinió i expressar la seva voluntat d’un canvi necessari dins del PSC Cambrils: un canvi que passaria per una major democratització interna, una major obertura als ciutadans, una major implicació institucional i, en definitiva, un canvi que ens definís realment com un partit socialista, no com allò que la gent veu que som ara, amb tota la raó del món.

En conclusió, nosaltres, la majoria dels membres de la JSC Cambrils, declarem que la JSC Cambrils està activa i s’han portat a terme les activitats que en la mesura del possible hem pogut realitzar i ens han deixat realitzar en la nostra condició de joves, perquè cal tenir en compte que no deixar-nos reunir a l’agrupació és una limitació dels nostres drets com a militants. Per últim, ens mostrem com una organització oberta tothom i per això us animem a formar part de la nostra agrupació, que és una organització que té en compte els interessos dels joves de Cambrils, tenint com a valors la llibertat, la igualtat i la justícia reals, entre d’altres, i, en últim terme, la voluntat de millorar les oportunitats dels joves.

(Divendres 10 de desembre de 2010)

No hay comentarios: