sábado, 15 de mayo de 2010

LÍNIES CREUADES, NOU LLIBRE DEL MEU AMIC ÀLVAR CALVET

Llibre resum de l'obra pictòrica d'Àlvar Calvet, gran mestre tarragoní

Dedicatòria: "A la Nabila i a l'Oliver, amb respecte i carinyo, i amb moltíssim agraïment pel seu suport constant a mi i al meu treball, gràcies!".

"Entre el blanc i el negre: aquí i allí", va ser una sèrie plantejada per a ser exposada a Baluarte de la Candelaria a Cadis, un espai fabulós davant del mar per la qual cosa no podia plantejar-me cap altre tema que no fos el de la immigració.

Aquí (Catalunya), entro en contacte amb una gran diversitat d'immigrants (alguns d'ells ja nacionalitzats) marroquins: uns eren persones amb una gran cultura, uns altres estudiants universitaris; altres eren dones tradicionals; algunes, dones modernes ja perfectament adaptades a la nostra cultura; tambe vaig entrar en contacte amb homes la tasca dels quals estava directament lligada al tema del món àrab i de la immigració (però des d'aquí); altres van ser persones amb por d'identificar-se, etc. Recordo perfectament tots els seus col.laboradors.

Petites reflexions paral.leles o creuades (pàgina 158): "La Nabila, persona amorosa i educada que parla un català perfecte i totalment integrada".

(Maig 2010)

martes, 11 de mayo de 2010

LA MAR

“Poesía dedicada a mi primo Oliver”


Misteriosa Mar,

en ti suspiro

gritos de ayuda,

de tu libertad,

se comprende que

el hombre es mar y

que, mar adentro,

el corazón es más cristalino.

¡Cómo te envidio!

¡Te deseo!

Sólo tú sabes

ser mar,

al no presumir

de tu grandeza,

sabemos que eres mar.

(Juan Antonio Bosquet Flores)

(Febrero 2010)