viernes, 13 de agosto de 2010

FASE FINAL DEL DESENVOLUPAMENT DE LA LLEI DE BARRIS DE CAMBRILS

S'inicien les obres de neteja dels patis contigus a la torre del Llimó

Fa unes setmanes es van iniciar els treballs previs a l'inici de les obres de la torre del Llimó. Al llarg d'aquestes primeres setmanes, s'està realitzant la neteja del jardí del solar i de cara al proper mes de setembre s'iniciarà el gruix del treball, tal com va avançar el regidor de Promoció de Ciutat i responsable de la Llei de Barris –Oliver Klein– a Revista Cambrils Diari Digital.

Aquest projecte, que forma part de la Llei de Barris, contempla la recuperació de l'edifici que esdevindrà un espai centralitzat de serveis de l'Ajuntament relacionats amb la promoció econòmica, l'associacionisme i la participació ciutadana, "exercint en certa manera, el rol de centre cívic de les entitats del Barri Antic, de la Parellada, del Pinaret i del barri de la Pallissa", segons va explicar Klein. Així doncs, a l'edifici s'instal·laran oficines i diferents sales d'actes i de reunions, mentre que la torre del Llimó es preservarà com a element històric i patrimonial. Segons Klein, "la torre serà un complement que acollirà diferents activitats de caire cultural. S'hi podran fer recitals de música, poesia, conferències o petits actes, com ara es fan a la torre del Port". A banda, a l'espai exterior també es contempla la recuperació de les antigues basses i també la conservació de l'entrada a l'antic refugi antiaeri de la Guerra Civil. La zona enjardinada es podrà visitar de manera independent i quedarà obert al públic, amb dos accessos, un pel carrer de les Creus i l'altre pel carrer de Rovira.

Les obres de la torre del Llimó tindran una durada d'un any i mig i es compta amb un pressupost 1,7 milions d'euros aproximadament.

(Revista Cambrils Digiral, 13 d'agost de 2010)

jueves, 12 de agosto de 2010

NOU CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA COMUNITAT ÀRAB DE CAMBRILS

El centre s'ha instal·lat en una nau de 475 metres quadrats del polígon Belianes. Al local, a part de pràctiques religioses, s'hi realitzaran actes culturals i educatius, com ara classes de català

Un espai de culte i de reunió amb més prestacions és amb què comptarà la comunitat musulmana de Cambrils. Segons explicaven ahir diversos membres del Centre Cultural Àrab de la localitat costanera, aquesta reubicació els permetrà “guanyar principalment en aforament” amb relació al local actual, el qual està situat a l'avinguda Baix Camp, i que “després de vuit anys en marxa probablement es tancarà una vegada estigui enllestit l'altre”. Aquest s'ha emplaçat en una nau industrial de 475 metres quadrats que hi ha al carrer de la Metal·lúrgia, al polígon Belianes. El regidor de Promoció de la Ciutat i Relacions Cíviques de l'Ajuntament, Oliver Klein, va visitar ahir al migdia la recta final de les obres, després que ara fa un any i mig el consistori iniciés un seguit de converses amb els integrants de l'entitat, que ja van manifestar llavors la seva voluntat de canviar d'escenari. “La col·laboració entre les dues parts sempre ha estat molt bona. A la corporació municipal, a més, considerem essencial que els ciutadans tinguin la possibilitat de viure la seva religió amb totes les garanties. A l'expectativa que rebin la llicència permanent, com que tot està correcte els n'hem concedit una de provisional perquè hi duguin a terme aquest mes les activitats pròpies del ramadà”.

El secretari de l'associació va concretar que la mesquita nova tindrà un aforament màxim per a 800 persones, tot i que “es preveu que de mitjana se n'hi concentrin unes 300”: “Potser d'aquí a quinze o vint anys sí que es podria arribar a ocupar l'aforament total, però actualment la població de fidels que esperem no és tan gran. Tot i això, a part de donar servei als veïns de Cambrils, potser també vindrà gent de municipis propers com ara Reus, Montbrió del Camp, Riudoms o Mont-roig del Camp”. Va matisar, però, que batejar aquest equipament com a “mesquita” no és gaire encertat, ja que “en realitat es tracta més d'un centre cultural”: “Tot i que en el fons hi trobem la religió, s'hi programaran activitats culturals i educatives, com ara classes de català, de castellà i d'àrab, així com iniciatives per donar a conèixer la història i la realitat de Catalunya que ajudaran a millorar la convivència”. I, finalment, va concloure que la majoria d'actes se celebraran als migdies i a les nits, “que és quan no hi ha tant moviment al polígon i, per tant, no s'ocasionaran problemes d'aparcament a les empreses properes”, i hi va afegir: “Si bé també és possible que deixem estacionar alguns vehicles al pati de la nau per guanyar places a fora”.

(El Punt, 12 d'Agost de 2010)